категорії: інтерв'ю

Чайка - птах музичний

- Романе, Ти себе любиш?
- Себе?.. Ні.

 

- А як Ти вважаєш: самооцінка в Тебе завищена, занижена, чи якраз в нормі?
- Я не є психічно хворим, тому я намагаюся завжди давати собі адекватну оцінку.

 

- В університеті Ти вчився зовсім не на музиканта. Чому Ти вибрав му-зику у житті?
- Я маю дві освіти (ред.: освіта біо-хіміка і музична школа по класу класичної гітари), вжиття одне. Віповідно, я вибрав один шлях, один із двох можливих.

 

- Був у Тебе такий проект "Сігал Спожив Спілка". Куди він зараз подівся? Це була Твоя невдала спроба чи одноразова акція?
- Це був проект фіксації конкретної кількості пісень, що не вписувалися в концепцію нашої групи, тому воно і зафіксувалося. Назбирається колись ще кілька пісень, які будуть теж не від цього світу, - доведеться зафіксувати їх в SSS-2 Отже, SSS - це був студійний проект, який ми презентували концертною акцією...

 

- Романе, з що у "Мертвому півні" робиться зі складом групи? То ви Любка Футорського взяли назад, то знову його з вами не видно?
- Склад абсолютно незмінний. Повернулися всі ті, хто був у довжелезних вирядженнях за океаном. А Любко сам вирішує, чи працювати з нами, чи ні, і це залежить від нього. Останній наш альбом Shabadabada, який от-от з'явиться, зафіксував Любка як вокаліста: він із нами працював у студії, а те, що він з'являється на одних концертах, а на інших його немає, то це його особиста справа. Ніхто офіційно не ставив питання так, що його виключали зі складу групи, якщо щось таке станеться, ми повідомимо.

 

- Я знаю, що Ви відзняли якийсь кліп, що це за робота?
- Це радше є такий собі змонтова-ний антикліп на пісню "Поцілунок". Ми його ще не презентували і "Муз-гарбуз" буде першим, хто це зробить. Це не є той кліп, який буде промоціювати наш найновіший альбом, ми відзнімемо ще якийсь кліп, але ще не вирішили, де ми це зробимо і на яку конк-ретно з тих 19-ти пісень, які входять до альбому Shabadabada. Над ним ми працювали травень-червень, аже навіть були деякі презентації нового матеріалу, ми подивилися, що це добре і, відповідно. Мистецьке об'єднан-ня "Дзиґа", яке є продюсером цього альбому, вирішило розтиражувати його.

 

- Останнім часом Ти часто буваєш у Варшаві, що Ти там робиш?
- Розумієш, в Україні є майже монополістична ситуація з випуском компакт-дисків, які не відповідають міжнародним стандартам. Ми ж хочемо зробити подарунок нашим фанам, бо це - компакт-диск високої якості, тому ми його і робимо у Польщі. Ціна його буде вражаюче низькою.

 

- А хіба в "Мертвого півня" не виникало (за майже 10 років існування) бажання поїхати працювати якщо не за кордон, то принаймні в Київ?
- Нас абсолютно влаштовує сьогоднішня ситуація, тобто Львів є невід'ємною складовою частиною того, що ми граємо, така наша музика може творитися лише в цьому місті.

 

- Дехто вважає, що "Мертвин півень " - група самозакохана, яка зневажливо ставиться до інших груп.
- Я зневажливо ставлюся до дурості, особливо коли дурість нахабна: Але я ніколи не буду зневажати того хто працює. Якщо хтось так говорить про нас, то, напевно, ці люди просто з нами особисто не знайомі.

 

"Мертвий півень" - це командо творчих людей, це команда амбітних (у творчому розумінні) людей, яка завжди може реально себе оцінити..

 

Розмовляла Ольга БОРОВЕЦЬ