'Мертвий Півень' виспівали неможливе

теґи: Мертвий Півень, Пісні Мертвого Півня (2006)

Мертвий Півень – Пісні Мертвого ПівняГурт "Мертвий Півень" презентував свій новий альбом "Пісні мертвого півня". Враховуючи те, що зараз музиканти живуть у різних містах і окрім музики кожен зайнятий власними справами та проектами, факт появи нового диску – подія знакова як для колективу, так і для його прихильників.

Власне, появою платівки маємо завдячувати поету Юрію Андруховичу, автору "Пісень для мертвого півня" – збірки віршів, які, на його думку, неможливо виспівати. Проте "півні" їх таки виспівали, і запевняють, що тепер їм по зубах тексти будь-якої складності. "Немає текстів, які неможливо виспівати. Якось ми їхали з Карпат і дорогою розважалися тим, що брали якісь етикетки і під гітарку співали що там написано – наприклад, спосіб приготування макаронів. Виходить приблизно як будь-який з альбомів Бориса Гребєнщикова. Єдине, що, мабуть, неможливо виспівати, так це промови наших політиків, та й то з етичних міркувань", – поділився досвідом гітарист Роман Чайка.

Також музиканти розповіли, за яким рецептом вони складають музику – виявляється, що вони просто "вичавлюють" її з поезії. З "Пісень для мертвого півня" їм вдалося вичавити фанк, блюз, new age, і, навіть, шансон про "пиво и тяжелую жизнь", – говорять музиканти.

Знайомити з новими піснями меломанів "півні" будуть під час клубних виступів у різних містах України. У Львові та Києві концерти вже відбулись. Подальший гастрольний графік наразі невідомий, проте один "пунктик" в ньому є обов'язковим. "У на с є ідея фікс – хочемо зіграти в Донецьку. Думайте що хочете!", – заінтригував вокаліст Місько Барбара.

Наталя Тесля