Така довгоочікувана каструля з піснями

теґи: Мертвий Півень, Пісні Мертвого Півня (2006)

Мертвий Півень

Нарешті! Дочекалися! З часу виходу останнього повноцінного альбому минуло більше 6 років, тож ажіотаж довкола презентацій та власне диску ні в кого здивування не викликав.

Нещодавно побачило світ нове творіння "Півнів", із зовсім неоригінальною назвою "Пісні Мертвого Півня", але дуже оригінальним дизайном.

 

Почнемо з назви. "99% відсотків текстів написав Юрій Андрухович," – зізнається соліст гурту Барбара (інтерв'ю>>>), ну, а відсоток той – це вже адаптація, адже не так вже й просто покласти верлібри на музику. Через це дуже багато читки, що іноді звучить трохи невиразно.

Вперше альбом міг придбати будь-хто на двох презентаціях у Києві (репортаж>>>) та одній у Львові. Гурт планує відвідати якомога більше міст, про які буде повідомлено в нашій Афіші. Зараз альбом є у вільному продажі, його можна замовити в інтернет-магазині >>>

Мертвий Півень

Дизайн альбому максимально наблизився до назви гурту. "3Z студія" (Сергій Мішакін і Таня Борзунова) займалися розробкою обкладинки та плакатів. Вийшло стильно та неординарно, вражає своєю простотою, хоча на перший погляд може видатися недоробкою.

В альбомі присутні і відверто хуліганські речі, як то "Мені по цимбалах", "End Everybody Fucks You " чи "And the Third Angel Sounded" та ліричні, з яких найчуттєвішою варто визнати "Girl You Will Be A Woman Soon". А "Sie konnen den Computer jetzt ausschalten." – взагалі німецька фраза, що з'являється на моніторі після виходу з "Вікон": "Тепер натисніть pover та вимкніть комп'ютер".

Порівняно з попереднім альбомом, "Півні" менше співають, більше читають, музика скидається на панк, чи панк-рок, але, звісно, ліпше не відносити до жодного стилю, а йменувати це "стилем Мертвого Півня", як зараз стало дуже модно.

Іноді складається враження, що цей альбом – добірка життєво важливих тем і тезисів, які турбують нас на даний момент, хоча Андрухович випустив добірку під назвою "Вірші для Мертвого Півня" ще тяжкого 2004 року. Тож, актуальність деяких не втратиться, певно що, ніколи. Присутні вічні теми кохання, смерті, безвиході, продажності, ненависті до будильників, безперечно вічної теми міжнародного тероризму, пофігізму, алкоголізму тощо.

Після кожного прослуховування кружальця, я відкриваю для себе дедалі більше векторів розуміння пісні. Вони переповнені змістом, що є дуже рідкісною деталлю, в "шоу-бізі, бляха-муха".

Тож, насолоджуйтесь, а після прослуховування, задумайтесь, чи потрібно "Sie konnen den Computer jetzt ausschalten", чи, може, варто поставити на "repeat"?

Мертвий Півень

Треклист:
1. End Everybody Fucks You (Сто баксів на місяць – і всі тебе...)
2. Without You (Знову, курва, радіо, телебачення, преса. Влада собі як влада: суцільні бандити)
3. Old Soldier Is Very Drunk
4. Absolutely Vodka (Мені по цимбалах...)
5. And the Third Angel Sounded (Брат! Піва кончілась, ти представляєш? Піва кончілась, жена ушла!)
6. Welcome To My Foolish Dreamland (Нас не повинні зривати вранці будильники)
7. Bombing New York City (... Приготуватись до бомбардування)
8. Girl You Will Be A Woman Soon (Прокрадаюся в її сни, дякую дякуючи за нагоду снитися...)
9. Sie konnen den Computer jetzt ausschalten. (Не забудьте выключить телевизор. На добраніч, малята, на добраніч. На сьогодні більше новин немає)
10. Life Is A Long Song (Так, я справді не боюся сказати, чого я боюся)
bonus track
11. З біографії пілота

При натисканні на деякі пісні, відкривається текст та тематичні малюнки.