Живі новини від «Мертвого Півня»

"Мертвий півень" закінчив запис альбому, який ще не має назви, проте потрошки обростає чутками та припущеннями. Відійшовши від традиційного best of..., півні все ж зробили ремікси старих хітів, зокрема таких, як "Птахорізка", "Квазіамор", "Літо буде" тощо. Партії ускладнились, ностальгія збільшилась, крики зменшились, текст "прочитався".
Продовжилась і пародійна діяльність славетного колективу: далі просунулась нелегка праця над "Франсуа" та з'явилась ще одна улюблена в народі річ. Яка? Краще почути та упізнати (якщо вдасться!) самим, щоб не зник ефект несподіванки, що його так полюбляють артистичні "півні". Проте "рімейк" із відомої багатьом "Пісні.над морем" Івасюка звучить без стьобу - і душевно-душевно.
Є й нові речі: обіцяна шевченкіана презентована "Садком вишневим" та "Реве та стогне". Крім того, є дуже ностальгійна композиція на вірші О.ірванця "Ша-ба-да-ба-да", "Ми йдемо" за вальяжно-життєво-актуальним текстом М. Барбари.
Колись один відомий львівський поет сказав, що проблема "півнів" у тому, що їх не слухають ровесники. Здається, що саме в новому альбомі вони цю проблему подолали, бо більшість композицій є "дорослішими" в порівнянні з попередніми альбомами. Проте і най активніші споживачі музики -тінейджери — мають під що поґецати з кайфом.
Потужна інтелектуальна робота зроблена, справа - за роботою технічною. Коли новий альбом буде розтиражовано, "Поступ" обов'язково повідомить.

 

Степан ШОХАНОВ