категорії: новина

Місько Барбара завтра читатиме шансон

14 листопада, в середу о 20:00 у «Квартирі №35» (другий поверх галереї «Дзиґа», вул. Вірменська,35) акція-перформенс «Радіошансон - 8 історій про Юру Зойфера». Учасники: «Арабески», Михайло Брабара, Генадій Фомін («Kharkiv Klezmer Band»).

Вхід – БЕЗКОШТОВНИЙ!

Політичне кабаре «Радіошансон (Вісім історій про Юру Зойфера)» – це нова та вже нашуміла вистава театру-студії «Арабески» за текстом Сергія Жадана. «Радіошансон (Вісім історій про Юру Зойфера)» – це поєднання сучасного театру, поезії та клезмерської музики в експериментальному просторі авангардних декорацій і костюмів.

Це вісім різних історій про політиків, повій, закоханих, трансвеститів, злодіїв, терористів та шулерів в очікуванні кінця світу. Музикування під міські романси виконає Генадій Фомін - лідер гурту Kharkiv Klezmer Band, що входить до числа найкращих клезмерських колективів у світі.

«Радіошансон» – ювілейна, десята вистава «Арабесок» (і друга вистава за текстами Сергія Жадана. Попередня –вистава-вертеп «Щасливого різдва, Ісусе»).

Юра Зойфер – драматург, журналіст, автор зонгів, активний діяч політичних кабаре в Австрії у 20-30-х роках.

Загинув у віці 27 років у Бухенвальді. Народився у заможній єврейській родині у Харкові, де мешкав до семи років. Після еміграції з Харкова у 1917 році Зойфери врешті-решт осіли у Відні, де Юра Зойфер сформувався як непересічна особистість і драматург. Леон Аскін, відомий актор та режисер, один із засновників відомого в 30-х роках політичного кабаре АВС, де Зойфер почав свою кар’єру, пише про нього: «Якби Юра Зойфер не загинув у Бухенвальді, він би став найважливішим німецькомовним драматургом ХХ століття».