категорії: новина

Брат, піва кончілась: «Мертвий Півень» зніматиме експериментальне відео

"AND THE THIRD ANGEL SOUNDED (Брат! Піва кончілась, ти прєдставляєш Піва кончілась, жена ушла!)"

15 жовтня у Львові з нагоди 15-річчя «Дзиґи» розпочнуться зйомки експериментального відео легендарного рок-гурту «Мертвий Півень». Зніматимуть короткий метр, саундом до якого стане народний шлягер «And the third angel sounded» ("Брат, піва кончілась!").



Ініціатива зйомок експериментального відео посеред столітніх декорацій Львова виходить від гурту «Мертвий півень» та мистецького об’єднання «Дзиґа». Адже чудову нагоду уславити сповите туманами, легендами та міазмами місто саме зараз дає поєднання наступних чинників: львівська осінь, лірично-іронічний настрій гурту та річниця «Дзиґи». 

Відео робитиме інтернаціональна команда у складі режисера Алєхандро Більбао-Ґуерра з Нью-Йорку та оператора Міхала Грабовскі з Берліна. Монтуватиметься відео у Варшаві. Відповідно, короткометражка буде озвучена українською, польською та англійською мовами. 

Знімальний період триватиме тиждень, підчас якого робоча група проекту досліджуватиме  закапелки Львова, які тією чи іншою мірою пов’язані з історією гурту, або ж були важливими для когось з учасників. Багато кадрів буде зроблено у «Дзизі», де «Мертві Півні» починали свою діяльність та створили цілу торбу пісень. Сюжетом "кіна" стане іронічне зіткненя двох світів - поета й пияка - на тлі нічного міста, про що й мовиться у тексті Юрія Андруховича. 

Лідер «Мертвих Півнів» Михайло Барбара поділився своїми очікуваннями:

«Ми збираємося весело провести цей тиждень та отримати задоволеня. Цілком покладаємося на задум режисера, який хоче уникнути банального ілюстрування тексту. Алєхандро дуже цікавий документаліст і наш добрий колєґа. Будемо експериментувати "серед нічного Львова"... Думаю, вийде щось дотепне». 

ПиСи: Журналістів та друзів «Мертвих півнів» «Дзиґа» запрошує на ексклюзивну подію: у неділю, 19 жовтня, о 19.00 на вул. Вірменській,35 вони зможуть взяти участь у зйомках однієї зі сцен відео «And the third angel sounded» ("Брат, піва кончілась!"), якою завершиться знімальний період.  

Тільки для журналістів: 

АКРЕДИТАЦІЯ на СВЯТКУВАННЯ ЗАКІНЧЕННЯ ЗЙОМОК

забаву на «Дзизі» у недільний вечір 19 жовтня разом зі всіма учасниками проекту під акустичний супровід «Півнів» –

відбуватиметься на прес-конференції 16 жовтня о 14 год. у «Квартирі 35» (вул. Вірменська,35; 2-ий поверх «Дзиґи» ). 

Контакт:
Юрко ВовкоГон 8 (095) 260-03-27 dzygainfo@gmail.com